nieuwe style tuin

Een nieuwe style tuin

Voordat u begint met het leggen van een nieuwe tuin, moet u het gebied klaar maken. Je kunt dit doen door het gras of de zode af te snijden. Deze SOD kan elders worden gebruikt of zelfs worden verkocht. U moet ook tot het gebied. Om onkruid te voorkomen, is het een goed idee om een barrière te gebruiken om te voorkomen dat ze groeien.

Lavagna -tuinieren

Lavagna is een fascinerend en charmant stadje, dat al sinds de Romeinse tijd bestaat. De Latijnse naam was Lavania en het kreeg zijn moderne naam Lavagna door de Romeinen. De stad is een mix van zowel oud als nieuw, en de gebouwen hebben een geweldig uitzicht van binnen en van buiten. Een van de centrepieces van de steden is de basiliek, gelegen aan de onderkant van een steile oprit. Een ingevoerde ingang voltooit de foto van deze prachtige kathedraal. De karakteristieke straten en gevels doen denken aan Genoan -architectuur.

Bodem pH

Bodem -pH is een van de belangrijkste factoren om te overwegen bij het planten van nieuwe planten. Als uw grond een hoge pH heeft, wilt u deze verlagen voordat u planten planten die een lagere pH vereisen. U kunt zwavel- of aluminiumsulfaat gebruiken om de pH te verhogen, maar deze methoden zijn duur en duren maanden om te werken. Zwavel is effectiever wanneer het in de grond wordt verwerkt in plaats van op het oppervlak te worden toegepast. Het kan het beste worden toegepast in het voorjaar. Het is ook minder kans om je planten te verbranden, in vergelijking met aluminiumsulfaat.

Het nivelleren van de grond

Wanneer u een nieuwe tuin oplegt, is een van de eerste stappen om de grond te nivelleren. Dit is een belangrijke stap omdat de grond gevuld zal worden met lucht zodra deze los is gewerkt of plat gelegd. Dit kan het moeilijk maken om de exacte benodigde hoeveelheid grond te bepalen. De hoeveelheid grond die u gebruikt, hangt af van of u een zachte tuin of een hard verhard oppervlak legt.

Mulchen

Bij het mulchen van een nieuwe tuin wil je geen te fijne mulch gebruiken die de grond compacteert. Dit kan leiden tot wortelrot en aanmoedigen knaagdieren. Gebruik in plaats daarvan een laag mulch minstens zes tot 12 cm dik. Er zijn veel verschillende soorten mulches om uit te kiezen. Sommige zijn natuurlijk, zoals dennenstro, terwijl andere zijn gemaakt van plastic, houten chips of cacaobonenrompen.

Planten in de schaduw

In een schaduwrijke tuin zijn er bepaalde soorten planten die het beter zullen doen dan andere. Planten in de schaduw hebben veel water nodig en compost om gezond te worden. Ze vereisen ook vochtige grond en moeten vochtig worden gehouden. Kies vaste planten als je een nieuwe tuin in de schaduw plant. Vaste planten doen het goed in slechte grond en worden vaak gevonden onder grote groenblijvende.

Koude vlakken vermijden

Het kiezen van een tuinlocatie moet gebaseerd zijn op locatie, omdat het belangrijk is om vorstzakken te voorkomen als u planten wilt laten groeien die koude temperaturen moeten verdragen. Vorstzakken worden gevormd wanneer koude lucht naar de grond zinkt en verzamelt in lage gebieden. Dit veroorzaakt schade aan planten, vooral in gebieden met een lage temperatuur. De meest effectieve manier om deze zakken te voorkomen, is door uw nieuwe tuin op een hoger terrein te planten.